Van saját recepted?

Kedvenc kevert tésztám

Kedvenc kevert tésztám
A kedvenc kevert tésztámmal nem tudok betelni. Ám ha valaki más krémet álmodik bele, tegye azt nyugodt szívvel!

Hozzávalók
A tésztához:
  • 100 gr margarin
  • 2 tojás
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 8 ek. liszt
  • 1 ek. kakaó
A krémhez:
  • 600-800 gr 20%-os tejföl
  • 100 gr cukor
A felolvasztott margarint alaposan kikeverjük a tojásokkal, majd a sűrített tejjel, a szódabikarbónával, végül hozzákeverjük a lisztet.
A tésztának jó sűrű tejföl állagúnak kell lenni.
Két részre osztjuk.
Az egyik részbe beledolgozzuk a kakaót.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez gondosan elkeverjük a tejfölt a cukorral.
A kisült tésztalapokat megfelezzük, az egyes oldalakat szép simára lefaragjuk.
Az alsó lap kivételével villával megszurkáljuk a tésztát, s bekenjük a masszával.
Minden lapra és a sütemény oldalára is jusson a krémből.
Végül a tésztanyesedéket ujjal szétmorzsoljuk, majd behintjük vele az egész tortát.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45293/pics/lead_800x600.jpg
édességek,kevert tészta,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?