Van saját recepted?

Pehelykönnyű kelt tészta - sokféle hasznosításra

Pehelykönnyű kelt tészta - sokféle hasznosításra
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók
  •   1 pohár kefír
  •   0.5 pohár étolaj
  •   1 csomag szárított élesztő
  •   1 tk. só
  •   1 ek.cukor
  •   3 pohár liszt

Ebből az alaptésztából nagyon sokféle kelt formát készíthetünk: pizzát, zsemlét stb. A tésztához ízlés szerint tehetünk kicsivel több cukrot, étolajat is. A tészta mindig tökéletes lesz!

Hozzávalók
  •   1 pohár kefír
  •   0.5 pohár étolaj
  •   1 csomag szárított élesztő
  •   1 tk. só
  •   1 ek.cukor
  •   3 pohár liszt

Elkészítés
Keverjük el a kefírt az étolajjal, a keveréket kissé melegítsük fel.
Adjuk hozzá a sót és a cukrot. A liszt közepébe szórjuk bele az élesztőt, majd folyamatosan csorgassuk hozzá a kefíres keveréket.
Alaposan dolgozzuk össze. Letakarva meleg helyen kelesszük kb. 30 percig.
Eközben előmelegítjük  a sütőt, a tepsit kikenjük étolajjal, majd a csinos kis pirogokat belehelyezzük. Újabb pihentetés jön, kb.10 percig, ekkor felvert tojással megkenjük a tészta tetejét.
180-200 fokon sütjük, amíg arany színű lesz.
 
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45285/pics/lead_800x600.jpg
édességek,kelt tészta,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?