Van saját recepted?

Sütőben sült makréla

Sütőben sült makréla
Elég csak egyszer kipróbálnod, utána állandóan ezt akarod majd enni!

Hozzávalók
  • 1 kg (kb. 3 db) frissen fagyasztott makréla
  • hagyma, minél több, annál jobb - én minimum 5 nagyobb fejet használok
  • majonéz
  • ketchup
  • pikáns halfűszer, só ízlés szerint
  • 2-3 ek. olaj
Elkészítés
  1. Megtisztítjuk a halat, 3-4 centiméteres darabokra vágjuk.
  2. A hagymát durvább karikára szeleteljük.
  3. A halat egy nagyobb tálra helyezzük, 4-5 ek. majonézzel és 4-5 ek. ketchuppal megkenjük, majd sózzuk, fűszerezzük.
  4. A tepsit kibéleljük sütőfóliával, meglocsoljuk étolajjal. A fóliára szorosan egymás mellé helyezzük a makréladarabokat, ez egyes szeletek közé karikára vágott hagymát dugaszolunk.Irány a sütő! 180 fokon kb. egy óra alatt elkészül.

Nekem mindig a hagyma mutatja, kész-e az étel: ha a hagyma megpuhul és nedvdús, akkor készítsd a tányérokat!

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45291/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hal,makréla,sült,sütőben
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?