Sütőben sült makréla
2017.11.27.

Elég csak egyszer kipróbálnod, utána állandóan ezt akarod majd enni!
Hozzávalók
- 1 kg (kb. 3 db) frissen fagyasztott makréla
- hagyma, minél több, annál jobb - én minimum 5 nagyobb fejet használok
- majonéz
- ketchup
- pikáns halfűszer, só ízlés szerint
- 2-3 ek. olaj
Elkészítés
- Megtisztítjuk a halat, 3-4 centiméteres darabokra vágjuk.
- A hagymát durvább karikára szeleteljük.
- A halat egy nagyobb tálra helyezzük, 4-5 ek. majonézzel és 4-5 ek. ketchuppal megkenjük, majd sózzuk, fűszerezzük.
- A tepsit kibéleljük sütőfóliával, meglocsoljuk étolajjal. A fóliára szorosan egymás mellé helyezzük a makréladarabokat, ez egyes szeletek közé karikára vágott hagymát dugaszolunk.Irány a sütő! 180 fokon kb. egy óra alatt elkészül.
Nekem mindig a hagyma mutatja, kész-e az étel: ha a hagyma megpuhul és nedvdús, akkor készítsd a tányérokat!
Forrás: vk.com
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok