Van saját recepted?

Ünnepi mézes-mázas sült csirke

Ünnepi mézes-mázas sült csirke
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Ha nem volt időd bevásárolni és még kapsz egy csirkét a boltban, akkor ez a recept tökéletes lesz estére.

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. majonéz
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A csirkét sózzuk meg, ízlés szerint borsozzuk.
2. Elkészítjük a pácot. A hozzávalókat: a mézet, majonézt, mustárt, ketchupot alaposan összekeverjük.
3. Ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
Sütés előtt még egyszer átkenjük a páccal a húst, hogy szép egyenletesen, mindenütt átjárja.
A csirkét 1,5 óráig sütjük. Sütés közben többször meglocsoljuk a keletkezett szafttal, zsiradékkal.
4. 20 perccel azelőtt, mielőtt kész lenne a hús, fölemeljük a hőfokot 250 fokra, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45674/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek,ketchup,majonéz,mustár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?