A Liu testvérek Európa urai!
Liu Shaolin Sándor Európa-bajnoki címet nyert 1000 méteren a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, testvére, Liu Shaoang ezüstérmet szerzett. Shaoang összetettben legyőzte testvérét.
Van saját recepted?

Pehelykönnyű bukta

Pehelykönnyű bukta
Lehet a szokásos lekváros, de készíthetünk belőle csokis, karamellás, sőt sajtos változatot is.

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 4 tojás
  • 200 gr margarin
  • 3 pohár tej
  • 1 pohár cukor
  • 100 gr friss élesztő / vagy 3 ek. szárított /
  • 2 csipet só
  • kb. 1 1/2 kg liszt
  • tojás a kenéshez
  • cukor és mák a hintéshez
A töltelékhez ízlés szerinti mennyiségben:
  • sajt, vagy csokoládé, vagy lekvár, vagy karamell
Elkészítés:
1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Kb. 15 perc eltelte után az összetevőkből könnyű, rugalmas tésztát dagasszunk. A tészta akkor lesz jó, ha elválik az edény falától, ha nem ragad a kezünkhöz.
2. Osszuk négy cipóra.
3. Lisztezett deszkán mindegyik cipócskát nyújtsunk kb. 0.5 cm vastagságú kerek lapokká.
A köröket 8 cikkelybe vágjuk, mindegyikre helyezünk a töltelékből, majd duci kifli vagy bukta formára feltekerjük.
4. Zsírozzunk ki egy nagyobb tepsit, helyezzük bele lazán a kis buktákat. A tészta sülés közben nőni fog!
Hagyjuk a tepsiben 30 percig pihenni.
5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
6. Kenjük meg a buktákat felvert tojással.
7.Az édes töltelékes tésztát megszórhatjuk cukorral, a sajtos töltelékest mákkal.
8. 25-30 percig sütjük.
9. A sütőből kivéve érdemes hideg tejjel átkenni a tészta tetejét, ez különösen puhává teszi a süteményt.
Forrás: vk.com
|
1
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45850/pics/lead_800x600.jpg
bukta,csokis,édességek,könnyű,lekváros,sajtos,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Magdi 2018-01-09 16:47:46
Kedves Éva mama!
A 3 pohár tej alatt hány decit értünk?
Egyébként nagyon gusztusos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?