Van saját recepted?

Rántott csirkemell sajtos bundában

Rántott csirkemell sajtos bundában
Sajtos bundába bújt a csirkemell, csak győzzük falni. A prézli viszont most kimaradt a receptből.

Hozzávalók:
  • 1 db csirkemell
  • 150 gr kemény sajt
  • 2 tojás
  • 2 ek. majonéz
  • 2 ek. liszt
  • só, bors, pikáns fűszerkeverék, kapor
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Vágjuk szeletekre a húst, és klopfoljuk meg kicsit. Sózzuk, enyhén borsozzuk.
2. Készítsük el a panírt: a felvert tojásba keverjük a majonézt, sót, fűszereket, az aprított kaprot. Mindezt alaposan keverjük össze.
Ekkor adagoljuk hozzá a lisztet egészen addig, míg vastagabb állagú tésztaalap lesz. Kb. olyan, mintha lepényt sütnénk belőle.
A sajtot reszeljük le.
3. Közben egy serpenyőben kezdjük el hevíteni az olajat.
4. Mártsuk meg a masszában a hús egyik oldalát, s tegyük a serpenyőbe úgy, hogy a mártott oldal kerüljön lefelé.
A hús felső oldalát szórjuk meg maréknyi reszelt sajttal, és kanállal adagoljunk rá a panírból/tésztamasszából.
Így a sajt a tészta alatt marad.
Süssük meg mindkét oldalát szép pirosra.
Ízletes, szaftos, omlós is lesz a húsunk.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45838/pics/lead_800x600.jpg
bundában,csirkemell,főételek,rántott,sajt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?