Van saját recepted?

"Gránátalmás karkötő"

"Gránátalmás karkötő"

Ne izguljanak, nem fogok karperecet etetni Önökkel, csak egy gyönyörű, húsos salátát ajánlok. Nemcsak a kedvünket, de bármilyen ünnepi asztalt feldob.

Hozzávalók:

  • 3 db gránátalma
  • 3 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 cékla
  • 1 db csirkemell
  • 300 gr sampinyon gomba
  • 1-2 ek. étolaj
  • 200 gr majonéz
  • só ízlés szerint
  • néhány salátalevél

Elkészítés:

1. Készítsük össze a salátához valókat. A krumplit, céklát, sárgarépát előző este főzzük meg, a gombát tisztítás után szeleteljük fel.
2. A felaprózott gombát étolajon pirítsuk meg, sózzuk.
3. A csirkemellet sós vízben készre főzzük, majd pici falatkákra daraboljuk.
4. Egy nagyobb kerek salátástálat készítsünk elő, borítsuk be salátalevéllel, a tál közepére állítsunk egy hosszú üvegpoharat ( az alja legyen felül ).
A pohár köré rétegenként rakjuk le az összetevőket. Először a főtt, reszelt, picit megsózott krumplit tömörítjük.
5. A krumpliréteget kenjük meg majonézzel, aztán helyezzük rá a vékonyra reszelt sárgarépát, amit szintén megkenünk majonézzel.
6. Következik a húsréteg, arra a majonéz.
7. Majd párolt gombát nyomogatunk a salátára, s majonézzel zárjuk.
8. Most a reszelt céklán a sor, azt is majonéz követi, de úgy, hogy a "salátatorta" oldalát is bekenjük vele.
9. A salátagyűrű tetejét,oldalát a gyönyörű piros színű gránátalma-magokkal díszítjük. Hűtsük be, majd a pohár eltávolítása után tálaljuk ezt a dekoratív salátát!

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/46784/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkemell,gránátalma,saláták
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?