Van saját recepted?

Töltött krumplis pogácsa

Töltött krumplis pogácsa
Könnyű
61-120 perc
4 fő
0-100 Forint

A krumplis pogácsa önmagában is finom étel, hát még gombával töltve!

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 500 gr sampinyon gomba
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 ek liszt
  • 1 tojás
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krumplit tisztítás után felaprítva főzzük meg. Vágjuk össze a hagymát és a gombát.
2. Étolajon dinszteljük meg a hagymát, félkész állapotban adjuk hozzá a gombát. Amikor mindegyik kész, egészítsük ki csipetnyi fokhagymával.
3. Tegyük tálba a krumplit, püré állagúra törjük vagy nyomjuk. Üssük bele a tojást, adjunk hozzá 3 ek. lisztet, sózzuk, borsozzuk, és szép homogén állagúra dolgozzuk össze.
4. Ezt a tésztamennyiséget osszuk 12 egyforma részre, nyújtsunk belőle ovális alakú pogácsákat. Mindegyik közepére 2 teáskanálnyi hagymás-gombás tölteléket tegyünk.
5. Hajtsuk össze a tésztát, nyomkodjuk meg a végeket. Legjobb, ha vizes kézzel dolgozunk, így kerülhető el, hogy a tészta a kezünkre ragadjon.
6. A kis pogácsák mindkét oldalát forgassuk meg lisztben, és forró zsiradékon serpenyőben süssük készre. Ha azt akarjuk, hogy finom ropogós legyen a felülete, érdemes sütés előtt zsemlemorzsában is meghempergetni.
7. Az arany színű pogácsákat tejföllel kínáljuk.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/46799/pics/lead_800x600.jpg
burgonya,főételek,gomba,krumpli,pogácsa,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?