Van saját recepted?

Hamis csirkecombok

Hamis csirkecombok
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
A szép pirosra sütött, hamis csirkecomb nem csak finom, hanem egy nagyon mutatós étel.

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 250 gr liszt
  • 3/4 - 1 pohár kefir / a liszttől függ /
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • késhegynyi só
A húshoz:
  • 500 gr darált csirkehús
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • néhány hurkapálcika
  1. A kefirből, szódabikarbónából, sóból, lisztből finom lágy tésztát állítunk össze. Könnyű legyen, de ne ragadjon a kezünkhöz.
  2. A tésztát 1 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm széles csíkokra vágjuk.
  3. A darált húst jól összekeverjük a sóval, borssal, apróra vágott hagymával. Hogy jó kemény legyen a hús tartása, néhányszor az asztalhoz csapkodjuk a masszát.
  4. Vegyünk egy pálcikát, és a közepéről kezdve apró részletekben hozzátapasztjuk a darált húst.
  5. Aztán a tésztacsíkokkal tekerjük körbe, csinos kis "csirkecombocskákat " kapunk.
  6. Egy serpenyőbe annyi olajat öntsünk, hogy majd a "combocskák" felét ellepje, ez kb. 1- 1 1/2 cm-nyi.
  7. Forrósítsuk meg az olajat, szükség szerint forgassuk benne a húst, hogy minden oldala szép pirosra süljön.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45418/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkecomb,főételek,hamis
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?