Van saját recepted?

Krumpli bundában

Krumpli bundában
Könnyű
61-120 perc
4 fő
101-300 Forint
Remek vacsora, különösen a téli estékre.

Hozzávalók:
  • 8-10 db közepes méretű krumpli
  • 16-20 szelet bacon
A szószhoz:
  • 25 gr margarin
  • 1 ek. liszt
  • 1/4 l húsleves / kockából is jó /
  • 100 gr tejföl
  • só, bors
  • fél citrom leve
Elkészítés:
A krumplit egészben majdnem készre főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk.
Mindegyiket körbetekerjük  2-2 szelet baconnal, tepsibe helyezzük, s előmelegített sütőben 200 fokon min. 10 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a mártást: felmelegítjük a margarint,megfuttatjuk rajta a lisztet / vigyázzunk, nehogy csomós legyen /, felöntjük a húslevessel,
felforraljuk.
A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, belecsorgatjuk a citrom levét.
Ezt a mártást ráöntjük a baconos krumplira, és 10-15 percre visszatesszük még a sütőbe.
A kész ételt petrezselyemzölddel díszítjük.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/45498/pics/lead_800x600.jpg
bundában,egytálétel,főételek,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?