Van saját recepted?

A jó vagdalt fortélyai

A jó vagdalt fortélyai

Jó vagdaltat készíteni nem is olyan egyszerű dolog. Ám ha valaki megszívleli ezeket a tanácsokat, akkor biztosan sikere lesz.

  1. trükk: a legjobb, legízletesebb vagdalt alapja: sertés-, marha- és bárányhús keveréke (egyenlő arányban)
  2. trükk: még véletlenül se tegyünk tejet a húshoz! A húst - ha kell - mindig  meleg, de már nem forró vízzel hígítsuk tejföl sűrűségűre.
  3. trükk: csak tojássárgáját keverjünk a vagdaltba
  4. trükk: minél több hagymát adunk a húshoz, annál ízletesebb lesz
  5. trükk: kenyérbél helyett lazítsuk zöldségekkel a húst, például reszelt káposztával, krumplival, sárgarépával
  6. trükk: serpenyőben, felhevített olajon süssük a húspogácsákat
  7. trükk: panírnak zsemlemorzsát vagy lisztet használjunk
  8. trükk: vizes kézzel formáljuk a húsgombócokat, s mehet rögtön a forró zsiradékba
  9. ha sütés előtt felvert tojásfehérjében meghempergetjük, fülönösen finom ízt kap

 Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/46269/pics/lead_800x600.jpg
főételek,fortélyok,vagdalt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?