Van saját recepted?

Piskótatekercs

Piskótatekercs
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

(a mérték: 250 ml-es pohár)

A tésztához:

  • 1/4 pohár tej
  • 2 ek. olvasztott teavaj
  • 100 gr liszt
  • 40 gr keményítő
  • 1 tk. sütőpor vagy 1 tk. szódabikarbóna
  • 2/3 pohár cukor
  • 1/4 tk. só
  • 3 db tojás

A töltelék ízlés szerinti (lekvár, dzsem, puding stb.)

Könnyű lesz, könnyen csavarható, nem törik, nem száraz.

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 42x32-es tepsit. Egy lábasban forráspontig melegítsük a tejet, dobjuk bele a vajat.

2. Robotgéppel keverjük jó habosra a tojást és a cukrot, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

3. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, sütőport, sót.

4. Ezt a lisztes keveréket apránként adagoljuk a felvert cukros tojáshoz.

5. Ezután pár kanál tésztát óvatosan keverjünk a tejhez, majd csorgassuk bele a maradék piskótaalapot is.

6. Öntsük a tepsibe a kész tésztakeveréket, egyengessük el, és kb. 10-15 perc alatt süssük meg. Vigyázni kell, nehogy túlsüssük, mert kiszárad.
Egyesek 6 perc alatt el tudják készíteni... Igazából a sütő minőségétől függ a dolog. A lényeg: ha arany színű a tészta teteje, nyugodtak lehetünk, kész a piskóta!

7. Rögtön fel is tekerhetjük, de meg is várhatjuk, míg kihűl.

8. Ha tölteni fogjuk, akkor a következőképpen tegyük. Nyissuk szét a piskótát. Kenjük meg valamilyen pikáns lekvárral, dzsemmel. Erre kenhetünk újabb rétegként felvert tejszínhabot (200 ml tejszín + fél pohár cukor). Tekerjük fel, s szeleteljük.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/47862/pics/lead_800x600.jpg
édességek,lekváros,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?