Van saját recepted?

Kakaós habos krémes

Kakaós habos krémes
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 80 gr vaj
  • 100 gr porcukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 100 ml tej
  • 130 gr liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 gr vanília
A krémhez:
  • 150 ml 35%-os tejszín
  • 4 ek. porcukor
Gyümölccsel és anélkül is istenien finom édességet kapunk, ha nekilátunk és elkészítjük ezt a receptet.

1. Egy tálkában elegyítsük a kakaót, lisztet, sütőport, vaníliát.
2. Másik tálban morzsoljuk össze a felengedett vajat a porcukorral.
3. Üssük közéjük a tojást, alaposan kavarjuk ki az egészet.
4. Majd részletekben adagoljuk bele a száraz összetevőket (kakaó, liszt) és a tejet. Addig keverjük, míg homogén állagú lesz.
5. Evőkanál vagy fagylaltgombóc-mérő kanál segítségével kis kerek formákat ültetünk a tepsire. Vigyázat, ne szorosan, mert sütés közben megnőnek a korongok.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig süssük a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet.
7. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük.
8. 2-2 korongot összeragasztunk a krémmel. Megszórhatjuk porcukorral, de a tetejét díszíthetjük még különféle bogyós gyümölccsel is.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48134/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?