Van saját recepted?

Hering - holland módra

Hering - holland módra
Könnyű
16-30 perc
4 fő
301-500 Forint
  • 2 db hering
  • 2 fej hagyma
  • 1/2 citrom
  • 6 tk. cukor
  • 6 tk só
  • 1 db sárgarépa
  • 10-12 db babérlevél
  • 8-10 szem bors
Kiváló előétel, de akár egy könnyű vacsora is kikerekedhet belőle.

1. A citromot szeletekbe vágjuk, a sárgarépát durvára reszeljük. A hagymát felkarikázzuk. A halat csinos kis darabkákra formáljuk.
Minden összetevőt rétegezve rakunk egy jól záródó csatos üvegbe.
Az üveg aljára kerüljön néhány karika hagyma, pár babérlevél, kicsi sárgarépa, 1-2 szelet citrom, 1/2 - 1/2 tk. cukor és só, néhány szem bors.
Erre terítjük a haldarabokat.
2. A rétegezést ilyen sorrendben addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók.
Amikor megtelik az üveg, szorosan lezárjuk, s irány a hűtőszekrény!
Két-három nap múlva elkészül a finom pácolt hering.
3. Amikor fogyasztjuk, önthetünk rá pici olajat, s újból megsózhatjuk.
Forrás: vk.com
Címkék: előételek, hal, hering
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48136/pics/lead_800x600.jpg
előételek,hal,hering
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?