Van saját recepted?

Csőben sült burgonya

Csőben sült burgonya
Könnyű
61-120 perc
4 fő
101-300 Forint
  • 6-7 db krumpli
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1/2 pohár tej
  • 1 1/2 pohár zsíros tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só, bors
  • 1 1/2 pohárnyi kemény sajt
  • 2-3 szál zöldhagyma

Nagyon szeretem a krumplis ételeket, főleg, amelyik ilyen kevés munkával készül el és ennek ellenére roppant finom.

1. Vajazzunk ki egy sütőformát. Osszuk el benne egyenletesen a megtisztított, feldarabolt krumplit.
2. A tejet és a tejszínt keverjük össze, sűrítsük be a liszttel, ízesítsük az apróra vágott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Ezzel az öntettel fedjük be a krumplit.
4. Takarjuk le fóliával az edényt, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük. A fólia levétele után még kapjon 20-30 percet a pirulásra, átsülésre.
5. Közvetlenül az elkészülése előtt hintsük meg reszelt sajttal, és a sajt elolvadásáig (kb. 3-5 perc) még hagyjuk a sütőben.
6. Apróra vágott zöldhagymával tálaljuk.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48207/pics/lead_800x600.png
csőben sült,egytálétel,főételek,köret,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?