Van saját recepted?

Kijevi kotlett

Kijevi kotlett
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Garnírungnak nagyon finom hozzá a krumplipüré vagy a sült hagymán átpirított krumpli.
1. A felaprított petrezselyemzöldet keverjük össze az enyhén meglágyított vajjal.
2. Kis darab fóliára helyezve hengerítsük fel, és 20-30 percre tegyük mélyhűtőbe.

3. A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekbe, és mindegyiket klopfoljuk ki.
4. A hússzeletek szélére tegyünk 2-2 guriga fűszeres vajat, majd tekerjük fel úgy, hogy a vaj - mintegy töltelékül - belül legyen.

5. Először felvert tojásba mártsuk a hústekercseket, majd hempergessük meg panírmorzsában. Ezt a műveletet kétszer ismételjük.
6. Mély serpenyőben forrósítsunk annyi olajat, hogy a húst ellepje. Meg-megforgatva mindegyik oldalát süssük szép pirosra.
7. A kész kotlettet feldobhatjuk egy kis zölddel, pl.petrezselyemmel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48292/pics/lead_800x600.jpg
csirkemell,főételek,Kijevi kotlett
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?