Van saját recepted?

Habos tubácska

Habos tubácska
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint
  • leveles tészta (élesztő nélkül)
  • 2 db tojásfehérje
  • 150 gr  porcukor
  • vanília
Borzasztóan könnyen és pikk-pakk elkészíthető recept, mindemellett rettentően látványos. Nem muszáj ezt a habot beletölteni, hangulatunk szerint, bármivel megtölthetjük.

1. A leveles tésztát egyforma lapokba vágjuk, azok mindegyikét pedig derelyevágó segítségével 4-4 csíkba.
2. Alufóliából kúp formájú sablonokat készítünk. Srégen körbetekerjük a tésztacsíkokkal. A csíkok végét mindig szorosan hozzányomkodjuk az előzőéhez.

3. 200 fokon arany színűre sütjük a kis tubákat. Némi pihentetés után leszedjük őket a sablonról.

4. A tészta hűlése alatt fogjunk a hab elkészítéséhez.
Gőzfürdő felett, a robotgép legmagasabb fokozatán verjük fel jó keményre a tojásfehérjéket a vaníliás porcukorral.
5. A finom, édes habbal töltsük meg a tubákat.
Porcukrozás után ne fújjuk, inkább együk meg az összeset!
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48293/pics/lead_800x600.jpg
édességek,habos,leveles,sütemény,süti,tészta,tubácska
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?