Van saját recepted?

Hanum

Hanum
Könnyű
61-120 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 50-100 ml víz
  • 1-2 ek étolaj
  • annyi liszt, amennyit a tészta felvesz

A töltelékhez:

Elsősorban a gőzgombóchoz hasonlít ez az üzbég ételkülönlegesség, amit húsos töltelékkel bélelünk.

1. A tésztához valókból (tojás, víz, olaj, liszt) gyúrjunk közepes keménységű cipócskát.

2. Letakarva 25 percig pihentessük. Addig elkészítjük a tölteléket.

3. Ehhez durvára reszeljük a sárgarépát, a hagymát pedig apróra vágjuk, és megpirítjuk.

4. A darált húst fűszerezzük, sózzuk, de tehetünk bele némi kis reszelt krumplit is.

5. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát, terítsük rá a húsos tölteléket, arra a zöldségeket. Tekerjük fel, mint a rétest, s a párolóedény kivajazott tálkájába helyezzük. (Párolóedény híján sütőfóliára téve sütőben is kisüthetjük.)

6. A párolóedényben gőzölgő sós vízbe dobjunk 1-2 babérlevelet, néhány szem egész borsot, illata átjárja majd a gőzön főtt hanumot. 40 percig főzzük.

7. Amikor kész, tegyük tálalótálra, s öntsük le olvasztott vajjal. Szeleteljük rétesnyi darabokra. Kínálhatunk hozzá paradicsomszószt vagy tejfölt is.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48705/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,sósságok,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?