Van saját recepted?

Párolt sertéshús zöldségekkel

Párolt sertéshús zöldségekkel
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

Krumplipüré vagy párolt rizs, illetve párolt zöldségek is illenek a kész ételhez.

1. A húst kockázzuk fel, és forró olajon pár percig pirítsuk, hogy kérget kapjon. Egészítsük ki a felkarikázott hagymával, ezzel kb. 3 percig dinszteljük együtt.

2. Keverjük bele a keskeny csíkokra vágott paprikát, az elfelezett gombafejeket (ha túl nagyok a fejek, természetesen több darabba vághatjuk), a durvára reszelt sárgarépát valamint a sűrített paradicsomot. 

3. 5-10 perc eltelte után öntsük fel 300 ml vízzel, és közepes lángon pároljuk legalább 30 percig. Ez idő alatt néhányszor keverjük meg a zöldséges húst, s ha kell, öntsünk még hozzá vizet.

4. Krumplipüré vagy párolt rizs, illetve párolt zöldségek illenek a kész ételhez.
Mutatóssá tehetjük felaprított friss kaporral.

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48715/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gomba,gombás,hús,sertés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?