Van saját recepted?

Klasszikus piskóta

Klasszikus piskóta
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

A piskóta akkor lesz igazán jó, ha a tojást és a cukrot a lehető legalaposabban kikeverjük!

1. Robotgéppel dolgozzunk. Üssük mély tálba a tojásokat, keverjük ki, aztán öntsük bele az összes cukrot, és azzal addig keverjük nagy fokozaton, míg szinte kifehéredik, míg jó levegős nem lesz. A gép minőségétől függ, hogy ez a művelet mennyi időt vesz igénybe, de legalább 10 percre szükség van.

2. Apránként, 3-4 adagban, már fakanál segítségével dolgozzuk bele a sütőporos, keményítős lisztet. (Alulról felfelé emelgessük keveréskor a kanalat, így mozgassuk finoman át a tésztát. Ügyeljünk arra is, hogy homogén állagú masszát kapjunk, ne maradjon benne lisztcsomó.)

3. Tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt (az oldalára nem kell semmi!), és a piskótatésztát öntsük bele szép egyenletesen. Az edényt a biztonság kedvéért néhányszor forgassuk, mozgassuk meg, mindenhova jusson a keverékből, no meg azért is, hogy a torta közepén pici tölcsér keletkezzen. (Ekkor nem lesz púpos a sütés után.)

4. Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, nem ragad-e a közepe.

5. Az első 30 percben tilos kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. A formában hagyjuk hűlni, kb. 20 percig. Ha torta készül belőle, legalább 8-10 órát álljon.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48706/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?