Van saját recepted?

Csirkés piláf

Csirkés piláf
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

A piláf egy közel-keleti egytálétel, amelynek most egy csirkés változatát mutatom be.

1. Forró olajon megfuttatjuk a rizst.

2. Felöntjük forró vízzel úgy, hogy a víz ellepje (legalább 2 cm-rel legyen magasabban). Sózzuk meg, s dobjuk bele a megtisztított, elfelezett fokhagymát. Lefedve, takaréklángon addig főzzük, míg a vizet felveszi (kb. 7-10 perc).

3. A húst kisebb csíkokra/darabkákra vágjuk.

4. A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn átnyomjuk.

5. Serpenyőben vajat forrósítunk, átpirítjuk rajta a húst és a sárgarépát. Megszórjuk a pikáns fűszerkeverékkel. 10 perc után letakarjuk, fedő alatt pároljuk szűk negyed óráig.

6. A kész rizst és a sárgarépás húst jól összekeverjük, tálalótálra szedve pedig meghintjük petrezselyemzölddel.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48697/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?