Van saját recepted?

Mazsolás-túrós lepény

Mazsolás-túrós lepény
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

  • 280 gr túró
  • 4 ek. tej
  • 1 tojás
  • 4 ek. gríz
  • 4 ek. olvasztott vaj
  • csipetnyi só
  • cukor ízlés szerint
  • tejföl/porcukor a tálaláskor

Ez a sütemény langyosan a legfinomabb.

1. Ha nagyobb szemű a mazsola, nyugodtan felezzük, daraboljuk, de ha apró szemű, ez a művelet elmaradhat. Megmossuk, majd kis lábaskába téve némi vízzel felöntjük, és tűzre kerül. Forrás után 5 percig főzzük, a felesleges vizet leöntjük róla.

2. Következik a tészta elkészítése. Felverjük a tojást (ha édesen szeretjük a lepényt, akkor a cukorral együtt verjük fel). Hígítjuk a tejjel, sózzuk, belekeverjük a grízt. A túrót - ha rögös lenne - előbb áttörjük szitán, vagy villával alaposan szétnyomkodjuk, így dolgozzuk össze a tojásos alappal. Beleadagoljuk a mazsolát is.

3. A vajat felmelegítjük. Felével kikenünk egy magasabb sütőformát.
Beleöntjük a mazsolás-túrós masszát, elegyengetjük, s a tetejére öntjük a maradék vajat.

4. 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből, meghinthetjük porcukorral.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48711/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?