Van saját recepted?

Hússal töltött sós pite

Hússal töltött sós pite
Könnyű
61-120 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 gr krumpli
  • 200 gr liszt
  • 1 tojás
  • 50 gr teavaj

A töltelékhez:

Ízletes, laktató, benne van minden, aminek benne kell lennie.

1. Az összevágott krumplit sós vízben főzzük meg, majd törjük össze. Üssük bele a tojást, dobjuk bele a vajat, és jól keverjük ki. A lisztet is hozzáadva gyúrjunk belőle finom kis tésztát. Úgy béleljünk ki vele egy piteformát, hogy pereme/széle is legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, tegyük hűtőbe a tésztát.

2. A felaprított, csíkozott paprikát (lehet piros, zöld, sárga) enyhén pirítsuk meg. A felvágott hagymát is dinszteljük meg, de azt egy másik edényben, mert ehhez tesszük majd a húst (apró kockára vágott vagy darált változatban). Sózzuk, majd készre pároljuk.

3. A végén belekeverjük a paprikát és a szeletelt paradicsomot is. Ez a töltelék megy a piteformában várakozó tésztába.

4. Összekeverjük a tejszínt, a tejet és a sűrített paradicsomot. Ehhez az öntethez vegyítjük könnyedén a felvert tojásokat. Sóval, borssal ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.

5. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. 10 perccel a sütés befejezése előtt meghintjük reszelt sajttal.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48692/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,paprika,paradicsom,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?