Van saját recepted?

Zabpelyhes csirkefasírt

Zabpelyhes csirkefasírt
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 500 gr darált csirkehús
  • 1 db tojás
  • 1/2 pohár zabpehely
  • 1/2 pohár víz vagy tej
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Ropogós, ínycsiklandó csibefasírtok egy kis zabpehellyel megspékelve.

1. A tojást és a tejet keverjük össze, s ezzel a keverékkel öntsük le a zabpelyhet. Hagyjuk minimum fél órát állni, duzzadni.

2. A hagymát aprítva, a fokhagymát préselve adjuk a darált húshoz. Dolgozzuk bele a zabpelyhet, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk meg. Határozott mozdulatokkal gyúrjuk egybe az összetevőket.

3. Serpenyőben hevítsünk olajat, kanálnyi adagokban süssük ki a fasírozottakat. Erős tűzön pirítsunk kérget a húspogácsák mindkét oldalára, majd lefedve, a tüzet mérsékelve süssük készre.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49511/pics/lead_800x600.jpg
csirke,darált hús,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?