Van saját recepted?

Mézes piskóta

Mézes piskóta
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • bármiféle főzött krém, puding, lekvár stb.
  • csokimáz, pár szem dió (opcionális)

Ez a sütemény azért nagyszerű, mert nincsenek kőbe vésett szabályai. Rakjunk bele bármit, amit csak megkívánunk.

1. A cukrot, a tojást és a mézet legalább 10 percig keverjük robotgéppel.
Azután kanalanként adagoljuk bele a lisztet.

2. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába. Ügyeljünk arra, hogy a tészta egyenletesen terüljön el a formában, ezért picit mozgassuk az edényt.

3. Előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, nem ragad-e a közepe.

4. Ezután kés segítségével lazítsuk meg a széleket, majd tegyük ki deszkára, tálra. Vágjuk 3 lapba. A lapokat - a felső kivételével - kenjük meg főtt krémmel vagy lekvárral. Tetejét bevonhatjuk csokimázzal, a közepére díszítésül szórhatunk némi aprított diót.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48662/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?