Van saját recepted?

Holland tekercs

Holland tekercs
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

(minden összetevő ízlés szerinti mennyiségben)

A holland tekercs mindent elbír, rakhatunk bele sonkát vagy kolbászt, de még maradék főtt húst is. Ennek a receptnek csak a képzelet szab határokat.

1. Terítsük ki a tésztát, kenjük meg mustárral.

2. Állítsuk össze a tölteléket: a sajtot reszeljük le, a paradicsomot, a sonkát és az uborkát vágjuk nagyon apró kockákra.

3. A tölteléket csíkban helyezzük a tészta közepére. Először a sajtot, arra a zöldségeket, sonkát, majd ismét sajtot.

4. Hintsük meg borssal és az illatos friss fűszerekkel.

5. Ügyesen tekerjük fel a tésztát, majd tegyük tepsibe.

6. Tetejét kenjük át felvert tojással -  ettől lesz szép aranysárga színe sütéskor, és szórjunk rá még zöld fűszereket - ettől lesz finom aromás a tekercs.

7. 180 fokon kb. 35-40 percig süssük.

8. Lehetséges töltelékvariációk: Sonka helyett használhatunk kolbászt, esetleg virslit. Szóba jöhet mindenféle maradék főtt vagy sült hús is(darabolva, darálva). A paradicsom felcserélhető paprikával. A legfontosabb összetevők, a mustár és az ecetes uborka azonban nem helyettesíthetők, ezek adják a holland tekercs utánozhatatlan ízét.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49907/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,tekercs,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?