Van saját recepted?

Ananászos túrós pite

Ananászos túrós pite
Könnyű
61-120 perc
10 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához: 
  • 300 gr liszt
  • 200 ml kefir
  • 180 gr cukor
  • 100 ml étolaj
  • 2 db tojás
  • 12 gr sütőpor
  • étolaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
1. Mély tálban, habverővel keverjük össze a tojásokat és a cukrot. Adjuk hozzá a kefirt, majd az olajat, és ismét jól dolgozzuk ki. Ezután következik a sütőporos liszt. Ezzel addig verjük, míg egynemű tésztát kapunk; olyan lesz, mint a sűrű tejföl.

2. Készítsük el a tölteléket. Ehhez törjük össze a túrót a cukorral, majd keverjük ki a tojással s a vaníliás cukorral. Az ananásznak öntsük le a levét.

3. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát olajozzunk ki. Öntsük bele a tésztamasszát, egyengessük el. Kis halmokban tegyük rá a túrótöltelék felét. Fedjük be ananászdarabkákkal, arra pedig ismét kis kupacokban halmozzunk túrótölteléket.

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig kell sütni. Tűpróbával ellenőrizzük, nem ragad-e.

5. Kihűlés után vegyük ki a formából, és máris szeletelhető.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49876/pics/lead_800x600.jpg
ananász,édességek,sütemény,süti,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?