Van saját recepted?

Krumpli kagyló

Krumpli kagyló
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli (lehetőleg egyforma méretűek)
  • 50 gr vaj
  • 100 gr reszelt sajt
  • 1-2 paradicsom
  • 70 gr sonka (sonkás felvágott)
  • só, bors
  • 2-3 ek.étolaj a tepsi kikenéséhez
Ezek a csinos kis krumplik kiválóak köretnek, de önállóan is megállják a helyüket.
1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd egyenlő távolságban bevagdossuk úgy, hogy a vágás ne érje el a krumpli alját.

2. A sonkát kisebb darabokra aprítjuk.

3. A paradicsomot vékony félkörökre vágjuk.

4. A krumpli minden résébe felváltva teszünk 1-1 darabka sonkát, illetve paradicsomot. Ezután sózzuk, borsozzuk.

5. Zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk a krumplikat. Tetejükre vajdarabkákat szórunk.

6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük, akkor megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 5-10 perc alatt rásütjük azt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49902/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?