Van saját recepted?

Narancsos-gyömbéres sült csirke

Narancsos-gyömbéres sült csirke
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Piros, ropogós, omlós csirke, ami ínycsiklandó illatokkal tölti meg az egész konyhát.

1. Tisztítsuk meg a narancsot, távolítsuk el a fehér belét is, negyedeljük fel, a negyedeket pedig fél centis szeletekre vágjuk.

2. A csirkét papírtörlővel szárítsuk le, mindenhol kenjük meg étolajjal, hintsük meg durva sóval, borssal és piros paprikával.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nem túl nagy, de mély tepsi aljára rakjunk egy sor narancsszeletet. A narancságyra - mellével lefelé - fektessük a csirkét. 40 percig süssük.

4. A maradék narancsnak nyomjuk ki a levét, reszeljünk bele egy kis gyömbért. Keverjük ki az egészet 4 ek. mézzel, s fűszerezhetjük még tovább is, ízlés szerint, pl. borssal, piros paprikával.

5. Vegyük ki a sütőből a csirkét, ügyesen fordítsuk meg, és kenjük be a narancsos-gyömbéres keverékkel. Legjobb erre a célra a háztartási ecset.

6. Még egy órára dugjuk vissza a csirkét, és sütés közben folyamatosan locsolgassuk a szaftjával. Minél gyakrabban tesszük ezt, annál szebb, pirosabb, ropogósabb lesz a bőre.

7. Kis ideig hagyjuk hűlni, majd porciózhatjuk. Tegyünk mellé pecsenyelét is.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49901/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek,hús,narancs
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?