Van saját recepted?

Bostoni krémes torta

Bostoni krémes torta
Könnyű
61-120 perc
10 fő
101-300 Forint
Hozzávalók: 

A tésztához:
50 ml tejszín
A töltelékhez:
Az amerikaiak már sok remek dolgot adtak a világnak, többek között ezt a pazar krémes édességet is.

1. A tejet forraljuk fel a vaníliával. A tojást habosítsuk ki a cukorral és a keményítővel. Lassan, kevergetve csorgassuk a forró tejet a tojásos masszába.

2. Öntsük vissza a krémet egy lábasba, és mérsékelt tűzön hevítsük forrpontig, pár pillanatig hagyjuk a tűzön. Amikor levettük a tűzről, keverjük hozzá a lágy vajat.

3. Hűtsük ki, terítsük le folpack fóliával.

4. Mély tálba szitáljuk a lisztet, keverjük bele a sütőport és 50 gr cukrot.
Egyesével üssük bele a tojássárgákat, s mehet hozzá a citromlé és az olaj.
A tojásfehérjéket 100 gr cukorral verjük habbá.

5. Óvatosan keverjük egybe a habot és a tojássárgás masszát. (Ha a tésztába tennénk még például aprított diót vagy mandulát, mazsolát, azt lassan kevergetve most adjuk hozzá.)

6. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-40 perc alatt süssük meg.

7. A kész tortaalapot kihűtjük, utána két vagy három lapba vágjuk.

8. A lapokat megtöltjük krémmel.

9. A tortamázhoz a felmelegített tejszínbe tördeljük a csokoládét, majd forrón rásimítjuk a torta tetejére.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49865/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?