Van saját recepted?

Pelyhecske süti

Pelyhecske süti
Könnyű
16-30 perc
8 fő
0-100 Forint
Hozzávalók:
  • 227 gr lágy vaj
  • 1/2 pohár porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 1/2 pohár liszt
  • 1/3 pohár keményítő
Ezzel a süteménnyel gyakran találkozhatunk a boltok polcain, de sokkal finomabb, ha magunknak készítjük el.

1. A lágy vajat meg a porcukrot a robotgép legmagasabb fokozatán kikeverjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Aztán keverjünk bele fél pohár lisztet és a keményítőt. A maradék lisztet kanállal oszlassuk el benne, és kézzel formáljuk könnyű tésztává.

2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Merjük habzsákba a tésztát, majd a papírra nyomjunk kis rózsákat úgy, hogy legalább 2 cm távolságra legyenek egymástól. A megtöltött tepsit 1 órára tegyük hűtőbe.

3. Ezután előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük a kis rózsákat. Amikor a tészta széle pirulni kezd, jó.

4. Kihűlve fogyasszuk. Nagyon finom, szájban szinte azonnal olvadó süti!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49870/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?