Van saját recepted?

Húsgombóc tejfölös mártással

Húsgombóc tejfölös mártással
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A gombóchoz:
A mártáshoz:
Nagyon szaftos húsgombócok, amit ehetünk tésztával, krumplival, rizzsel, vagy akár önmagukban is.

1. A darált húshoz keverjük a zsiradékon megpárolt apróra vágott hagymát, öntsünk hozzá pici vizet, majd sózzuk ízlés szerint. Kézzel gyúrjuk össze.
Kis gombócokat formáljunk a masszából, forgassuk meg lisztben, így nem esnek szét főzéskor.

2. Serpenyőbe, forró olajba, ne túl szorosan egymás mellé helyezzük a kis gombóckákat, 3-5 percig pirítjuk az egyik oldalukat. (Nem szabad letakarni, mert szétesik a hús.)

3. Másik oldalra fordítjuk őket, újabb 3-5 perc alatt itt is megpirulnak.
Ekkor öntsük fel egy pohár forró vízzel, vagy legalábbis annyival, hogy a gombócok félig vízben legyenek. Sózzuk meg a vizet, keverjük bele a paradicsompürét, tegyük bele a babérlevelet. Fedő alatt, takaréklángon 10-15 percig pároljuk.

4. Közben készítsük el a habarást. A maradék fél pohár vízben oldjuk fel a tejfölt, s csomómentesre keverjük benne a lisztet.

5. Öntsük bele a serpenyőbe, keverjük el a mártásban.

6. Innentől további 15-20 percig takaréklángon főzzük a húsgombócokat. Ha a mártás túl sűrű lenne, hígítsuk kevés forró vízzel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49899/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,hús,húsgombóc,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?