Van saját recepted?

Húsos feltét

Húsos feltét
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 200 gr marhahús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 250 gr forró víz
  • étolaj a sütéshez
  • só, fűszerek ízlés szerint
Ez tulajdonképpen egy pörkölt, szóval nem megijedni, megcsinálni kell!

1. A húst egyforma kis kockákra vágjuk. A hagymát is apróra vágjuk, és a megmosott, leszárított petrezselyemzöldet is.

2. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, azon átforgatjuk, átsütjük a húst. Kis idő múlva beledobjuk a hagymát, sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt 5-7 percig együtt pároljuk.

3. Ezután a forró vízben elkevert paradicsomot ráöntjük a húsra. Amikor felforr, ismét lefedjük az edényt, s takaréklángon, meg-megkevergetve kb. fél óráig főzzük. Az étel elkészülte előtt pár perccel belehintjük a petrezselyemzöldet.

4. Ez a feltét kitűnő bármiféle kifőtt tésztához: pennéhez, csőtésztához, orsótésztához, szarvacskához, de illik párolt zöldségekhez is.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, marhahús
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49521/pics/lead_800x600.jpg
főételek,marhahús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?