Van saját recepted?

Élesztő nélküli fánk

Élesztő nélküli fánk
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 400 gr liszt + a gyúráshoz
  • 3 db tojás
  • 1 tubus sűrített tej
  • csipetnyi só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 gr vanília
  • 1/2 liter étolaj
porcukor a szóráshoz
Ha igazán különleges fánkot akarunk, egyik felét mártsuk gőz fölött felolvasztott csokoládéba.

1. A tojásokat üssük egy mélyebb edénybe, majd adjuk hozzá a sűrített tejet.

2. Az átszitált lisztbe keverjük bele a sütőport, a vaníliát, a sót, állítsuk össze az egészet tésztává.

3. Lisztezett munkalapon gyúrjuk könnyű, elasztikus cipóba, majd nyújtsuk ki kb. egy centiméter vastagságúra.

4. Két különböző méretű forma segítségével szaggassuk ki a fánkkorongokat. (A receptben megadott mennyiségből kb. 30 darab lesz.)

5. Forrósítsuk fel az olajat. Fapálcikával ellenőrizzük a megfelelő hőfokot: ha kis buborékok képződnek a pálcika körül, mehet bele a tészta.
6. Egyszerre 4-5 fánkot eresszünk az olajba, mindkét oldalát süssük arany színűre.

7. A kész fánkokat szedjük szalvétára, Fogyasztáskor hintsük meg porcukorral.

8. Ha különleges fánkot akarunk, egyik felét mártsuk gőz fölött felolvasztott csokoládéba. Erre a felületre szórhatunk még kókuszreszeléket. 30 percig várjunk, amíg a csokoládé megdermed.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50272/pics/lead_800x600.jpg
csokis,édességek,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?