Van saját recepted?

Gombával töltött krumplilepény

Gombával töltött krumplilepény
Könnyű
16-30 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
  • 150 gr friss gomba
  • 1 db közepes fej hagyma
  • só, bors
  • étolaj a sütéshez
Ha nem tudunk mit kezdeni a megmaradt krumplipürével, néhány extra alapanyaggal teljesen újjá varázsolhatjuk.

1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet leöntve pürésítjük. (Ha van maradék pürénk, ezt a lépést kihagyhatjuk.) A pürébe beleütjük  a tojást, sózzuk, borsozzuk, s a liszttel finom kis tésztává dolgozzuk össze.

2. A felaprított hagymát forró olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, borsozzuk. Ha megpárolódtak, tányérra szedjük, de ügyeljünk arra, hogy a zsiradék a serpenyőben maradjon.

3. A krumplis tésztát henger alakúra sodorjuk, majd egyforma, kb. 1.5 cm vastagságú darabokra vágjuk. A darabkákat ellapítjuk, közepükbe kis gombás tölteléket helyezünk.

Vigyázzunk, hogy a töltelék ne kerüljön ki a tészta szélére, mert az a zsiradéktól majd nem tapad össze. Zárjuk össze a széleket, s hempergessük meg lisztben a lepénykéket.

4. Serpenyőben olajat hevítünk, s oldalanként 2-3 perc alatt arany színűre sütjük a gombatöltelékes tésztát. 

5. Tejföllel kínáljuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50274/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gombás,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?