Gombával töltött krumplilepény
2018.03.28.

Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
- 150 gr friss gomba
- 1 db közepes fej hagyma
- só, bors
- étolaj a sütéshez
Ha nem tudunk mit kezdeni a megmaradt krumplipürével, néhány extra alapanyaggal teljesen újjá varázsolhatjuk.
1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet leöntve pürésítjük. (Ha van maradék pürénk, ezt a lépést kihagyhatjuk.) A pürébe beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, s a liszttel finom kis tésztává dolgozzuk össze.
2. A felaprított hagymát forró olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, borsozzuk. Ha megpárolódtak, tányérra szedjük, de ügyeljünk arra, hogy a zsiradék a serpenyőben maradjon.
3. A krumplis tésztát henger alakúra sodorjuk, majd egyforma, kb. 1.5 cm vastagságú darabokra vágjuk. A darabkákat ellapítjuk, közepükbe kis gombás tölteléket helyezünk.
1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet leöntve pürésítjük. (Ha van maradék pürénk, ezt a lépést kihagyhatjuk.) A pürébe beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, s a liszttel finom kis tésztává dolgozzuk össze.
2. A felaprított hagymát forró olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, borsozzuk. Ha megpárolódtak, tányérra szedjük, de ügyeljünk arra, hogy a zsiradék a serpenyőben maradjon.
3. A krumplis tésztát henger alakúra sodorjuk, majd egyforma, kb. 1.5 cm vastagságú darabokra vágjuk. A darabkákat ellapítjuk, közepükbe kis gombás tölteléket helyezünk.
Vigyázzunk, hogy a töltelék ne kerüljön ki a tészta szélére, mert az a zsiradéktól majd nem tapad össze. Zárjuk össze a széleket, s hempergessük meg lisztben a lepénykéket.
5. Tejföllel kínáljuk.
Forrás: vk.com
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok