Van saját recepted?

Sárgarépás sütemény

Sárgarépás sütemény
Könnyű
31-60 perc
8 fő
0-100 Forint
Hozzávalók:
  • 250 gr nyers sárgarépa
  • 250-300 gr liszt
  • 200 gr cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 180 ml étolaj
  • 1/2 tk. szódabikarbóna + pici ecet
Közeleg a húsvét, mi más lenne testhezállóbb ehhez az ünnephez, mint egy répás édesség?

1. A sárgarépát finomra reszeljük le.

2. A tojásokat a kétféle cukorral habosítsuk ki, keverjük bele a sárgarépát, az olajat, az ecettel oldott szódabikarbónát, majd fokozatosan adagoljuk a lisztet. Ha alaposan kidolgoztuk, sűrű tejföl állagú tészta lesz belőle.

3. A keveréket öntsük zsiradékkal kikent formába, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig süssük.

4. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e mindenhol.

5. Lehet normál tepsiben is sütni, de a kuglófformában készült változata izgalmasabb.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49872/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?