Van saját recepted?

Töltött húspogácsa

Töltött húspogácsa
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A fasírozotthoz:
A töltelékhez:

Nagyon gyorsan elkészül, főtt krumplival, paradicsommal különösen finom, tápláló étel.

1. A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet. Dolgozzuk össze a darált csirkehússal, üssünk bele egy tojást, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük apróra vágott hagymával és fokhagymával. Kézzel állítsuk össze a húspogácsa alapot.

2. Ezután készítsük el a tölteléket. A sajtot reszeljük finomra, a főtt tojást szintén reszeljük le, a zöldeket aprítsuk fel. Mindezekhez adjuk az olvasztott vajat, s keverjük össze a hozzávalókat.

3. Evőkanálnyi mennyiséget vegyünk ki a darált húsból, csináljunk kis mélyedést a hús közepébe, oda töltsünk teáskanálnyi tölteléket. Zárjuk be.


4. Vizes kézzel formáljunk belőle fasírozottat.

5. Serpenyőben, forró olajon süssük meg a húspogácsák mindkét oldalát. Akkor jó, ha szép piros kéreg keletkezik rajta.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49871/pics/lead_800x600.jpg
csirke,darált hús,főételek,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?