Van saját recepted?

Tepsis túrós pogácsa

Tepsis túrós pogácsa
Könnyű
31-60 perc
8 fő
0-100 Forint
Hozzávalók:
Egy klasszikus aprósütemény újragondolva, tökéletes, könnyed desszert.

1. A túrót, hogy szép sima állagú legyen a pogácsánk, érdemes áttörni. Adjuk hozzá a felvert tojást (kevéskét tegyünk félre belőle a pogácsák megkenéséhez), a sót, a cukrot, és mindezt alaposan dolgozzuk össze.

2. Miután a grízt is belekevertük, 20 percig hagyjuk pihenni.

3. Ezután vizes kézzel formáljunk lapos pogácsákat, hempergessük meg lisztben, és helyezzük őket egy kikent, fóliával bélelt tepsire.

4. A maradék tojást hígítsuk evőkanálnyi vízzel vagy tejjel, majd kenjük meg a pogácsák tetejét.

5. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt szépen megsül.

6. Forrón tálaljuk, s kínáljunk mellé tejfölt vagy bármiféle finom lekvárt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49523/pics/lead_800x600.jpg
pogácsa,sósságok,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?