Van saját recepted?

Hússal töltött krumplis galuska

Hússal töltött krumplis galuska
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
  • 250 gr csirkehús
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • 30 ml hideg víz
sült hagyma vagy vaj a tálaláshoz
Mindannyian szeretjük a galuskát, ennek meg a közepébe még egy kis meglepetés is van!

1. A krumplit felkockázva, sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntve áttörjük.
Kihűlés után belekeverjük a grízt és a tojást, majd belegyúrjuk a lisztet.
Könnyű tészta lesz belőle, de kicsit ragadni fog. 30 percig tegyük félre.

2. A húst és a hagymát húsdarálón átfuttatjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a hideg vizet. Alaposan összedolgozzuk.

3. Lisztezett munkalapon a tésztát kis darabokra szaggatjuk. Minden darabkát lepény formájúra nyújtunk. A lepények közepére evőkanálnyi töltelékét tegyünk. Majd összefogjuk a széleket, mintegy becsomagoljuk a tölteléket, utána pedig laposabb gombóccá simítjuk a tenyerünkkel.

4. Bőséges mennyiségű vizet forralunk, megsózzuk. Forró vízbe eresztjük a galuskákat, s amikor feljönnek a víz színére, mérsékelt tűzön 8-10 percig főzzük őket.

5. A kész galuskákhoz adhatunk pirított hagymát, vagy olvasztott vajjal is leönthetjük. Aki szereti, a tetejét nyugodtan borsozza meg.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, hús, tészta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49863/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?