Van saját recepted?

Sertéssült egyben

Sertéssült egyben
Könnyű
120 perc felett
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók: 
Kolbász helyett szeletelve mehet a szendvicsbe is!

1. A vizet feltesszük melegedni, amikor forrni kezd, beledobjuk a sót, a szemes borsot, a babérlevelet és ízlés szerint egyéb fűszereket is. Jól keverjük össze, s vegyük le a tűzről. Teljesen hűtsük ki.

2. Állítsuk bele a húsdarabot, fedjük le az edényt, és minimum 4-5 órára helyezzük hűtőbe. Még jobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Az előpácolt húst aztán törölgessük szárazra, picit sózzuk, borsozzuk meg újból, és bekenhetjük fűszerkeverékkel is. 

3. Néhány helyen éles késsel kis vágásokat ejtsünk rajta, abba fokhagymaszeletkéket gyömöszöljünk be.

4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A pácléből vegyük ki a babérlevelet, tördeljük a hús tetejére, kellemes ízt ad neki süléskor. A húst sütőzacskóban készítsük el. Amikor bezártuk a zacskó nyakát, néhány helyen szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.

5. Körülbelül egy óra hosszat süssük. Ez idő eltelte után nyissuk meg a zacskót (akár le is vehetjük a húsról), s hagyjuk még a combot egy kis időre a sütőben, hogy szép pirosra pirulhasson a kérge.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48676/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,sertés,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?