Van saját recepted?

Lvovi túrós

Lvovi túrós
Könnyű
61-120 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A csokimázhoz:
  • 2 ek. vaj
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • színes cukorkák a díszítéshez
Ínycsiklandó túrós sütemény, fenséges csokimázzal megkoronázva. Egy hibája van, nem ehetjük meg mindet egyedül...

1. Az összetört túróba keverjük a tojásokat és a kétféle cukrot. Amikor beletettük a keményítőt is, alaposan dolgozzuk össze.

2. Reszeljük le a citrom héját. A mazsolát forrázzuk le, hagyjuk 5 percig a forró vízben, majd leszűrés után szárítsuk meg. Mindkét összetevőt keverjük a túrós masszába.

3. Ha szilikonos formában készítjük, egyszerűen az edénybe tesszük a tésztánkat, ha nem, akkor papírral béleljük ki a tepsit.

4. Előmelegített sütőben, 190 fokon 45 percig sütjük. Aztán a kikapcsolt sütőben hagyjuk még 10 percig. Amikor kivettük, teljesen hűtsük ki. Hűlés közben a túrós süti kicsit összeesik.

5. Közben elkészítjük a mázat. Felmelegítjük a vajat, beleöntjük a porcukrot, és a teljes felolvadásig kevergetjük. Következik bele a tejföl, azzal forrpontig hevítjük. A végére marad a kakaó, azzal 3-4 percig sűrűsödni hagyjuk, de felforralni nem szabad.

6. A tepsiben kihűlt túrós tetejét-oldalát befedjük a csokimázzal, s díszíthetjük színes cukorkákkal is. 5-6 órára tegyük hűtőbe.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50704/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?