Van saját recepted?

Tejszínes gombaleves gazdagon

Tejszínes gombaleves gazdagon
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Igazán bőséges leves, csak férjen belénk utána a második fogás és a desszert.

1. A csirkeaprólékot vagy magát a csirkehúst vágjuk kisebb darabokra, majd olajon pirítsuk fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, aprított hagymát.

2. Gyakran kevergetve pirítsuk együtt 10 percig. A megmosott, leszárított, szeletelt gombát ezután keverjük a dinsztelődő csirkehúshoz. Amikor a gomba már elfőtte a nedvességét (10-12 perc), hintsük meg 1 ek. liszttel, s csorgassuk rá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk meg az ételt.

3. Most következik a rizs. Amikor az edénybe tesszük, öntsük fel forró vízzel. Takaréklángon főzzük 45 percig. A vége felé ízesítsük babérlevéllel és petrezselyemzölddel.

4. Tálaláskor még minden tányérba szórjunk friss petrezselymet.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50409/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gomba,gombás,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?