Van saját recepted?

Húsos kőttes

Húsos kőttes
Könnyű
61-120 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához: 
  • 1 1/2 pohár víz
  • 1 1/2 ek. cukor
  • 1/3 tk. só
  • 3 ek. étolaj
  • 550-600 gr liszt
  • 1 tk. friss élesztő
A töltelékhez:
Könnyű, foszlós és nagyon finom lesz ez a gazdagon töltött kelt tészta!
1. Langyos vízben feloldjuk a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük 5 ek. liszttel, s habverővel addig verjük, míg apró hólyagocskák jelennek meg rajta. Akkor letakarjuk, meleg helyen kelesztjük 15-20 percig.

2. A felfuttatott kovászhoz hozzáadjuk a sóval elegyített lisztet, s tésztává dagasztjuk. A dagasztás legvégén dolgozzuk bele az étolajat. Meleg helyen 1 1/2 - 2 óra hosszat pihentetjük.

3. Közben elkészítjük a tölteléket. Sós vízben megfőzzük a csirkemellet (a vízbe tegyünk 1 fej hagymát, 1-2 babérlevelet). Megfőzzük a krumplit is egy másik, ugyancsak sós, babérleveles vízben. Amikor leöntöttük a levét, összetörjük, s elkeverünk benne egy tojássárgát. A zöldhagymát apróra vágjuk, kevés forró olajon átfuttatjuk, majd a megfőtt és ledarált (vagy nagyon apróra vágott ) húsba keverjük a pürésített krumplival egyetemben. Megsózzuk, borsozzuk a tölteléket.

4. A tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú korongokra szaggatjuk. Mindegyik korongra tölteléket halmozunk, aztán bebugyoláljuk azt. Inkább hosszúkás legyen a kelt tészta formája.

5. Serpenyőben bőséges mennyiségű olajat melegítünk. (Kb. másfél centiméternyi legyen az olaj az edényben.) Közepes hőfokon megsütjük az egyik, majd a másik oldalát.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50405/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkemell,főételek,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?