Van saját recepted?

Gombával töltött rizspogácsa

Gombával töltött rizspogácsa
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 300 gr kerek szemű rizs
  • 800 ml víz (a rizs kifőzéséhez)
  • 250 gr előfőzött vagy konzerv gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 50 gr panírmorzsa
  • só, bors
  • étolaj a sütéshez
Első ránézésre csinos kis rizsgombócok, de ha lebontjuk a külső réteget, akkor történik meg az igazi varázslat.

1. A rizst éppen csak leöblítjük, mert a keményítőre szükségünk lesz.

2. Megfőzzük bőséges sós vízben, inkább kissé túlfőzzük, kihűtjük, majd a keményítővel összekeverjük.

3. Az apróra vágott hagymát étolajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt gombát. Öt percig együtt pároljuk, megborsozzuk, s ha szükséges, sózzuk is.

4. Nedves kézzel formáljuk a pogácsákat. Vegyünk egy maréknyi rizst, közepébe nyomjunk kis mélyedést, abba helyezzünk kb. egy teáskanálnyi tölteléket, s zárjuk be a tetejét.

5. A kész rizspogácsákat forgassuk meg zsemlemorzsában.

6. Serpenyőben, kevés forró olajon mindkét oldalukon pirítsuk meg őket.

7. Tálaljunk mellé gyalult uborkát vagy valami ízletes szószt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50709/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gombás,vegetáriánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?