Van saját recepted?

Túrólepény kakukkfüves sajttöltelékkel

Túrólepény kakukkfüves sajttöltelékkel
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
  • 1 db tojás + csipetnyi só
  • szezámmag
Mesés túrós-sajtos finomság, amit egyszerűen képtelenség letenni és addig eszi az ember, amíg látja. Meg aztán kicsit még falatozik belőle.

1. Keverjük össze a túrót a tojással, a vajjal.

2. A lisztbe tegyük bele a sót, a cukrot, a sütőport, majd a túrós keverékkel gyúrjuk rugalmas tésztává.

3. A tésztát pihentessük 10 percig, addig állítsuk össze a tölteléket. A sajtot reszeljük le, préseljük bele a fokhagymát, ízesítsük a tejföllel meg a kakukkfűvel.

4. Osszuk egy nagyobb és egy kisebb részre a tésztát, mindegyiket formáljuk cipóvá.

5. Lisztezett munkalapon 5-8 cm vastagságú kerek lappá sodorjuk ki őket.

6. A kisebbiket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a széleket kenjük meg vizes ecsettel. Terítsük be a sajtos töltelékkel, majd fedjük be a nagyobbik lappal.


7. Tűrjük a nagyobb lap széleit a kisebbik alá. Kenjük meg a lepényt felvert tojással, hintsük meg szezámmaggal.

8. Előmelegített sütőben, 220 fokon 20-30 percig süssük. Elkészülte után takarjuk le konyharuhával, és kissé hűtsük meg.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50701/pics/lead_800x600.jpg
lepény,sajtos,sósságok,tészta,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?