Van saját recepted?

Tatár pirog

Tatár pirog
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 200 ml tej
  • 1-2 ek. étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. szárított élesztő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 300 gr liszt
Az öntethez:
Különleges sütemény, különleges alkalmakra.
1. Először állítsuk össze az öntetet. Keverjük ki a tojásokat a cukorral, tegyük bele a tejfölt, és addig verjük, míg egynemű massza lesz.

2. Most következzék a tészta elkészítése. A felvert tojásba keverjük a cukrot, majd az olajat, sót, élesztőt és a késhegynyi szódabikarbónát. Felöntjük a tejjel, végül beledolgozzuk a lisztet. Nem túl lágy tészta lesz belőle. Egy óra hosszat hagyjuk pihenni.

3. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, s tortaformába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen.

4. Ráöntjük a tejfölös-cukros-tojásos keveréket.

5. A tészta peremét centiméterenként bevagdossuk, s minden második vágatot ráhajtunk az öntetre. Nagyon mutatós szél képződik így sütés után.

6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 30-40 perc alatt megsül ez a különleges sütemény.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49878/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?