Van saját recepted?

Morzsás lekváros linzer

Morzsás lekváros linzer
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

  • 500-550 gr liszt
  • 180-200 gr teavaj
  • 2 db tojás
  • 220-250 gr cukor
  • 2 ek.tejföl
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 300-500 gr sűrű lekvár
  • porcukor a szóráshoz

Nemes egyszerűséggel nevezzük ezt a világ legegyszerűbb süteményének. Mert hát az.

1. A vajat szoba hőmérsékleten puhítsuk meg. Keverőtálba tegyünk mindent, ami a tésztához szükséges: az olvasztott vajat, a tojást, cukrot, szódabikarbónát és az összes lisztet.

2. Gyúrjuk az összetevőket rugalmas tésztává. (Érdemes robotgéppel dolgozni.) A tésztát osszuk 1/4 - 3/4 részre. A kisebb és a nagyobb darabot is csomagoljuk fóliába vagy zacskóba, a kisebbet küldjük a mélyhűtőbe, a nagyobbat a hűtőbe egy órára.

3. Készítsük elő a kivajazott tepsit. Nyújtsuk bele a nagyobbik tésztadarabot, és kenjük meg lekvárral.

4. A kisebb darabot reszeljük le, a morzsával pedig szórjuk meg a sütemény tetejét. (A fagyasztott tésztát húsdarálón is átfuttathatjuk, az kicsit macerásabb.)

5. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt süssük készre.

6. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral, s szeletelhetjük is!

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48663/pics/lead_800x600.jpg
édességek,lekváros,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?