Van saját recepted?

Epertorta

Epertorta
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

  • 1 1/2 pohár liszt
  • 100 gr teavaj
  • 1 pohár cukor
  • 2 1/2 pohár pohár tejföl
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3-4 db tojás
  • 800-900 gr eper
  • 1 pohár porcukor

A gyümölcstorták királynője tökéletesen passzol egy könnyed kora nyári délutánhoz. Is!

1. Üssük fel a tojásokat, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét.

2. Robotgéppel dolgozzunk. A tojássárgákat verjük fel a cukorral. Második lépés: adjuk hozzá a tejfölt és a felmelegített vajat. Végül a szódabikarbónával elkevert lisztet is beleszitáljuk, s az egészet alaposan összekeverjük.

3. Készítsünk habot a fehérjékből, s óvatosan adagoljuk a tésztaalaphoz.

4. Vajjal kikent sütőformába öntsük, és 180-190 fokon kb. 40 percig süssük.

5. A megtisztított epret keverjük el 2-3 ek. cukorral, s hagyjuk legalább fél órát állni, hogy levet eresszen.

6. A kész tortát vágjuk ketté. Mindegyik tortalap vágott felét csorgassunk meg, puhítsuk egy kis eperlével. Az alsó lapot rakjuk tele eperrel. (A nagyobb szemeket nyugodtan eldarabolhatjuk.)


7. A tejfölt keverjük ki a porcukorral. Ezzel a krémmel öntsük le az epret.
( Hagyjunk egy keveset a tetejére. )

8. Fedjük be a másik lappal. A fedőlapot kenjük meg a maradék krémmel, és díszítsük pár szem eperrel.

9. Legalább egy óra hosszat tegyük hűtőbe.

Forrás: vk.com

Címkék: édességek, torta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48647/pics/lead_800x600.jpg
édességek,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?