Van saját recepted?

Zöldséges rizottó

Zöldséges rizottó
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
A jó rizottó feltételei: ne mossuk meg rizst, s mielőtt főzni kezdjük, pirítsuk meg. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, tökéletes lesz.

1. A jó rizottó készítésének egyik követelménye: a rizst nem szabad megmosni, mert kimossuk belőle a keményítőt, ami pedig a krémes állagának feltétele. A másik követelmény, hogy felöntés előtt olívaolajon picit meg kell pirítani. Először tehát futtassuk át forró olajon a rizst.

2. Dinszteljük meg a felaprított hagymát. Pár pillanat múlva mehet hozzá a kés oldalával összenyomott fokhagyma, majd a kis kockákra vágott sárgarépa.

3. Miután beleöntöttük az előpirított rizst is, felöntjük a borral, s erős tűzön gyorsan elpárologtatjuk az alkoholt.

4. A zöldségek sorrendjében következik a kockára vágott paradicsom és a zöldborsó. Ekkor 300 ml forró vízzel felengedjük a zöldséges rizst. Megsózzuk, borsozzuk, s 10 percig takaréklángon főzzük.

5. Az idő eltelte után adjuk az ételhez a zöldbabot és a brokkolit. E két zöldséggel is takaréklángon tartjuk újabb 10 percig. Könnyű vacsorát tálalhatunk!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51073/pics/lead_800x600.jpg
főételek,vegetáriánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?