Van saját recepted?

Csörögefánk

Csörögefánk
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 2 1/2 pohár liszt
  • 50 gr tej
  • 70 gr tejföl
  • csipetnyi szódabikarbóna + pici ecet
  • 2 db tojás
  • késhegynyi vanília
  • 2 ek. vodka
  • porcukor
  • 300 ml étolaj
És azt tudták, hogy a tökéletes csörögéhez kell vodka és szódabikarbóna is? Nem? Pedig higgyék el, így lesz igazán fenséges!

1. A tojást kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, aztán hozzákeverjük a tejfölt és a vodkát.

2. Az ecettel elegyített szódabikarbónát ezután oszlatjuk el benne.

3. Apránként adagoljuk a keverékhez a lisztet, s alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat. 

4. A tésztát két egyforma darabra osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket vékonyra sodorjuk, nyújtjuk, majd 3 cm szélességű, 8-10 cm hosszúságú lapokra vágjuk. A lapocskák közepén - fél-fél centiméterre a végektől - bevágást ejtünk.

5. Ezután jön a cifrázás: az egyik véget átbújtatjuk a bevágáson, és máris kész a csinos kis szalagocska!

6. Serpenyőben olajat forrósítunk.

7. A forró olajba eresztünk 3-4 fánkot, s mindegyik oldalát szép pirosra sütjük.

8. Szűrőlapáttal szedjük ki a kész csörögéket, s szalvétán csepegtessük le a felesleges zsiradékot.

9. Tálaláskor hintsük meg porcukorral. 

10. Már csak egy dolog van hátra: főzzünk mellé egy remek kávét vagy teát!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51079/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?